Natteravnene på kursus i at redde liv...

Natteravnene på kursus i at redde liv...

01-03-2013

En hel delegation af Natteravne mødte op på Tomsgårdens Brandstation i København, for at deltage i et HjerteLunge-Redningskursus samt brugen af AED, Hjertestarter.

Det var et tredelt kursus, hvor kursisterne kom igennem de ting man skal vide, hvis man kommer ud for en person der falder om med hjerte eller lungeproblemer, ligeledes lærte de også at lægge en tilskadekommen i stabilt sideleje.

Københavns Brandvæsens Ungdomsbrandkorps stod for afviklingen af kurset og Natteravne gik op i det med stor entusiasme. Der blev rodet rundt på gulvet og alle former for ting man kan komme ud for ved en sådan redning blev gennemgået.


Der blev gået til den på gulvet med det stabile sideleje...

Efter fire timer på henholdsvis gulv og stole, sluttede kurset med at alle fik et kursusbevis for at have deltaget i kurset. Og alle gennemførte ned ros fra instruktørene.


En velfortjent pause med en kop kaffe var der også tid til...

”Nu har vi bevis på at vi kan, så mangler vi bare en hjertestarter” sagde formanden for Lundtoftegades Natteravne, Henny Jensen, der samtidig fortalte at Boligforeningen AKB hvor foreningen har til huse i, havde søgt om en hjertestarter, men fået afslag herom.


Jenny fra Lundtoftegade i gang med HjerteLunge-Redning...

”Da vi er nogle der efter dette kursus kan betjene sådan en, søger vi da igen. Det er med en hjertestarter som med en forsikring; det er rart at have en, men man håber aldrig at den skal bruges”, sluttede Henny Jensen.


Vidste du at, i Danmark rammes ca. 3.500 personer årligt af et pludseligt og uventet hjertestop udenfor hospitalerne. Af dem overlever kun ca. 350.

 

Ud over de frivillige har alle medarbejdere i Natteravnenes Landssekretariat på Pasteursvej også gennemført Hjerte-Lunge redningskursus samt brugen af AED, Hjertestarter.