Endnu et godt Årsmøde er afholdt...

Endnu et godt Årsmøde er afholdt...

14-11-2012

Ny viden, erfaringsudveksling, debat – og god stemning

Årsmøde 2012 som blev afholdt lørdag den 10. november blev som altid et godt og udbytterigt møde for Formænd og SeniorInstruktører der var samlet i Nyborg. Kl. 9.30 begyndte de første at ankomme, og fik deres navneskilte udleveret.

Kl. 9.30 begyndte de første at ankomme, og fik deres navneskilte udleveret.

Og efter en kop kaffe eller te, lidt morgenmad og en god gang korridorsnak, kunne Årsmødet begynde.

Med et effektivt båt i truthornet åbnede Erik Thorsted Årsmødet og bød velkommen til de knapt 100 deltagere. Han gav en kort status på de mange aktiviteter i Center for Socialt Ansvar som nu er Fonden for Socialt Ansvars organisatoriske ramme for Natteravnene, Bydelsmødre, Forældre med hjerte, Erhvervsguiderne, Børns Misbrug og en række andre spændende projekter.

Leif Christiansen, som har ansvaret for Årsmødet og support til SeniorTeamet, gennemgik, og fik vedtaget de seneste ændringer til standardvedtægter, som vil kunne ses på hjemmesiden fremover.

Derefter præsenterede han status på Natteravnene og Senior Instruktørernes rolle – jfr. den power point præsentation, som ligger på hjemmesidens intranet under Info fra Landssekretariatet.

 

Afslutningsvis inviterede han kandidater til SeniorTeamet til at melde sig i de tyndt besatte områder. Der planlægges med et træningsophold for Instruktører primo maj 2013.

Derefter fik vi et provokerende pust fra Alexander Behrang Keshtkar, som de fleste havde mødt på Landsmødet i marts, og derfor var vi forberedt på en hårdkogt indledning forklædt som dybt utilpasset teenager med en attitude ud over det sædvanlige.

Da Alexander havde klædt om til sig selv igen, var der rig lejlighed for at få svar på, hvordan man som Natteravn kan ’møde’ unge, med en så rå og utilnærmelig attitude. ”Jeg vil aldrig snakke til sådan en type. Det giver ingen mening at adressere personen. Som Natteravn skal man blot være der, og lade de unge selv tage kontakt – så kan man måske over længere tid opbygge tillid til hinanden,” lød et af hans råd.

Klik her og se film med Alexander fra landsmødet 2012 i foråret

Hvordan fastholder vi de frivillige?

Stig Kjerulf gav et spændende indblik i elementær gruppepsykologi for ledere af frivillige. Der skal forstyrrelse til!!

 

”I er ledere af teams, der skal udvikles og flyttes. Et godt team skal kunne håndtere følelser og konflikter uden at gå i stykker. Derfor gælder det om at skabe et frivilligt team af energi, anerkendelse, flow, passion omsorg – og humor. At vi har det sjovt sammen samtidig med at vi skaber en bedre verden.” Stig Kjerulfs indlæg var intensivt med masser af teori, baggrundsviden og direkte spørgsmål: Se på din gruppe af frivillige, er der fortrolighed, energi, ambitioner, kreativitet og humor? Hvis nej, så er gruppen i opløsning.

Oplæg og debat om ny it-strategi

”Jeres tid som Natteravne skal bruges på gaden og ikke med at bakse med et uvenligt it-system”, lød det fra Dan Taxbøl, som præsenterede tankerne bag en ny it-strategi, med det formål at skabe et mere brugervenlig og forenklet it-system for Natteravnenes aktiviteter og hjemmesider.

Oplægget til det nye system blev vedtaget og det blev besluttet at samle nogle SeniorInstruktører, som er med i den nærmere specifikation af systemet og som holder foreningerne orienteret om processen.

Workshop og debat

Eftermiddagen blev brugt til at diskutere erfaringer med tilknytning af SeniorInstruktører i bestyrelsen, hvordan konceptet fastholdes i foreningerne og planer i de regionale netværk i 2013.

Efter en kort opsamling og ordet frit var den faglige del af dagen slut, og den mere festlige del af programmet med middag og socialt samvær ventede.